طرز تهیه قروت (برای 4 Ù†Ùر )
قروت Ù…ØÙ„ÛŒ: 500 گرم ØªÙˆØ¶ÛŒØ Ø§ÛŒÙ†Ú©Ù‡ برای چند نوبت Ù…ÛŒ شود استÙاده نمود
گردو: 10 عدد
آب : 3 یا 4 پیمانه
روغن: 1 تا 2 قاشق غذا خوری
پیاز: 1 تا 2 عدد
طرز تهیه: ابتدا قروت ها را چند ساعت در آب خیس می کنیم هد٠از این کار نرم شدن قروت ها است تا در زمان ساییدن به راØتی ساییده شود.
در مرØله بعد گردوها را مغز کرده داخل تقارچه (ظر٠مخصوص ساییدن قروت Ú©Ù‡ جنس آن سÙالی Ùˆ زبر است)Ù…ÛŒ ریزیم وبایک سنگ گرد مخصوص آنها را در داخل تقارچه Ù…ÛŒ کوبیم Ùˆ با دیواره تقارچه کاملا"  نرم Ù…ÛŒ کنیم سپس قروت های خیس خورده  را از آب بیرون کشیده Ùˆ داخل تقارچه  می زیزیم  (اگه تقارچه نداشتید میتونید از کاسه پیرکس هم استÙاده کنید) Ùˆ مخلوط قروت وگردو را باهم Ù…ÛŒ ساییم تا خوب غلیظ شود سپس مقدار Ú©Ù…ÛŒ آب به آن اضاÙÙ‡ کرده Ùˆ دوباره عمل ساییدن را ادامه میدهیم تا مایع جداشده از قروت بتدریج با آب مخلوط شده به اندازه دلخواه آماده شود. مایع یدست آمده را صا٠میکنیم(یعنی قروت ها را از مایع بنÙØ´ رنگ ایجاد شده جدا میکنیم) ودر داخل یک ظر٠ذخیره ماکنیم.
در اینجا به میزان لازم روغن را در قابلمه داغ Ù…ÛŒ کنیم (ترجیØا اگر از روغن Øیوانی استÙاده شود بهتر  است) Ùˆ پیاز خرد شده را به آن اضاÙÙ‡ میکنیم تا طلایی رنگ شود سپس مایع قروت را به آرامی وبا اØتیاط داخل قابلمه Ù…ÛŒ ریزیم و بدون اینکه هم بزنیم صبر میکنیم تا جوش بیاید در نهایت کار شعله را خاموش Ù…ÛŒ کنیم. اکنون قروت آماده است. نوش جان شماÂ
نکته:
Û±. قروت از غذاهاي معرو٠و سنتي ØŒ بسيار لذيذ Ùˆ مقوي شهر Ùˆ روستاهای بیرجند واز جمله روستای با صÙای خنگ است.
Û². قروت به صورت تريد سرو ØŒ وبا نان خشک Ù…ØÙ„ÛŒ خوش مزه تر Ù…ÛŒ شود.
Û³. قروت خشك را بايد بصورت آماده از Ùروشگاه ها واÙراد مطمئن تهیه نموده قروت یکی از سوغات های رایج در منطقه بیرجند است.Â
 ۴. بهتر است همراه با قروت  بادمجان و سبزی تازه هم سرو شود.
Â
نویسنده :moslem|مقالات مرتبط | ارسال نظر: 0 |