خواص دارویی زرشک



خواص داروئی زرشک:


زرشك از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است میوه زرشك خواص زیر را درد:
۱) قابض است
(۲تقویت كننده قلب و كبد است
(۳بواسیر خونی را درمان می كند
(۴ خونریزی را برطرف می كند
۵) برای برطرف كردن بیماریهای كبدی مفید است
۶) صفرا بر است
۷) دم كرده زرشك را برای برطرف كردن ناراحتی های دهان غرغره كنید .
خواص ریشه و پوست ساقه
۱) صفرا بر و مسهل است
۲) كبد را پاك و تقویت می كند
۳) اعمال دستگاه گوارش را منظم می كند
(۴ سوء هاضمه را از بین می برد
۵) بی اشتهایی را برطرف می كند
6) برای رفع یبوست مفید است
۷) در درمان یرقان و زردی موثر است
8) نقرس و رماتیسم را برطرف می كند
۹) خانم هائیكه بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند باید برای برطرف كردن آن از ریشه و ساقه زرشك استفاده كنند .
۱۰) آنهائیكه مبتلا به ورم طحال هستند می توانند برای معالجه از این گیاه كمك بگیرند .
۱۱) واریس را درمان می كند .
۱۲) برای معالجه بواسیر نافع است .
۱۳) برای برطرف كردن سوزش ادرار مفید است .
۱۴) فشار خون را پائین می آورد
۱5) برای شُست وشوی چشم می توانید از جوشانده ریشه و ساقه و زرشك استفاده كنید .
خواص برگ زرشك
۱) آب آوردگی بدن را برطرف می كند .
۲) اسهال های مزمن را درمان می كند .
۳) برگ زرشك دارای مقدار زیادی ویتامین C می باشد بنابراین در درمان بیماری اسكوربوت اثرات مفیدی دارد .
۴) جویدن برگ زرشك باعث محكم شدن لثه و دندان می شود .
5) درموقع آنژین و گلو درد ، دم كرده برگ زرشك را غرغره كنید .
۶)برای برطرف كردن بیماریهای كبدی مفید است
۷)صفرا بر است
۸ )دم كرده زرشك را برای برطرف كردن ناراحتی های دهان غرغره كنید .

طرزاستفاده

اگر به علت عفونتهای مکرر غالباً آنتی بیوتیک زیاد مصرف کرده اید، پزشک شما به عوض داروهای تجویزی، ممکن است داروهای گیاهی را نیز مدنظر قرار دهد.

دلایل متعددی برای این ادعا وجود دارد. زرشک می‌‌تواند احساس سرحال بودن به شما دهد و شما را از سایر معالجات نجات دهد. همچنین، باتوجه به اینکه این روزها میزان مقاومت به آنتی بیوتیکها رو به افزایش است. به منظور رهایی از این وضعیت. بسیاری از معالجین به سایر راههای درمان بیماریها روی می‌‌آورند. دلیل دیگر این است که بدن شما در واکنش به انواع آنتی بیوتیکها دچار تغییرات می‌شود و این تغییرات همیشه خوب نیست. فلور نرمال که در بدن همه ما وجود دارد و ما را در مبارزه با عفونت کمک می‌‌کند، می‌‌تواند در اثر مصرف مکرر آنتی بیوتیکها از بین برود. درمانگر ممکن است شما را یاری کند تا این "باکتری خوب" را از طریق رهایی مقطعی از مصرف انواع آنتی بیوتیکها، دوباره در خود بازیابید. بنا به دلایل مشابه. پماد زرشک را نیز می‌‌توان برای درمان ورم مفاصل یا پسوریازیس تجویز کرد، چون داروهایی که به طور مرتب برای درمان این حالات مصرف می‌شوند ممکن است تعادل بدن شما را مختل سازند. غالباً عوارض جانبی ناشی از معالجات درمانی قوی سبب تحریک واکنشهایی در بدن می‌شوند که به مثابه یک بیماری کاملاً جدید می‌‌تواند جلوه کند. صرفنظر از هرگونه دلیل، وقتی درمانگر شما بداند که قطع مصرف دارو هیچگونه خطری برای سلامتی شما ندارد، می‌‌تواند در عوض، مصرف زرشک را تجویز کند. زرشک همچنین می‌‌تواند به عنوان یک روش پیشگیرانه توصیه شود. هرگز نباید بیش از پنج تا هفت روز زرشک مصرف کرد. اگر معده شما حساس است، مصرف این ماده به مدت سه تا پنج روز احتمالاً کافی است. برای درمان گلودرد، عفونتهای مثانه، اسهال، برونشیت یا عفونتهای مخمری از اشکال قابل مصرف زرشک حالت مورد نظر را برگزینید.

چای: 2 تا 4 گرم ریشه خشک زرشک خیس خورده، روزانه 3 بار.

تنتور: (محلول 5.1 ساخته شده از گیاه و الکل یا گل، الکل و آب) به میزان 3 تا 6 میلی لیتر (2.1 یا 2.1 1 قاشق چایخوری، روزانه سه بار)

عصاره‌های خشک: 250 تا 500 میلی گرم، روزانه سه بار.

برای درمان آرتریت، پسوریازیس، ناراحتیهای پوستی: 10 درصد عصاره زرشک را روزانه سه بار روی پوست بدن بمالید. برای درمان پسوریازیس با داروهای گیاهی به وب سایت ویژه پسوریازیس به آدرس زیر مراجعه کنید: www.vitiligo-psoriasis.com باید توجه داشت که پاره‌ای از عفونتها در صورت مصرف نکردن آنتی بیوتیک ممکن است خطرناک باشند. هرگز در این فکر نباشید که در صورتی که بدن شما به آنتی بیوتیک قویتر نیاز دارد به جای آن از گیاهانی مانند زرشک استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که دستورالعملهای درمانگر خود را رعایت می‌‌کنید.

جوشانده زرشک: مقدار 20-10 گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را در یک لیتر آب ریخته و آنرا بجوش بیاورید سپس آنرا از روی اجاق برداشته بگذارید برای مدت 10 دقیقه بماند. این جوشانده را صاف کرده و با شکر یا عسل شیرین کنید. مقدار مصرف روزانه آن سه فنجان در فاصله بین غذاهاست.

دم کرده زرشک: مقدار 40 گرم زرشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید مدت 10 دقیقه بماند سپس آنرا با شکر یا عسل مخلوط کنید. مقدار مصرف آن سه فنجان در روز و در فاصله بین غذاهاست.

بنقل: ازسایت کشاورزیار


نویسنده :moslemzade|مقالات مرتبط | ارسال نظر: 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ