اهمیت و پیشینه تاریخی و مناطق گسترش عناب در ایران



اهمیت و پیشینه تاریخی و مناطق گسترش عناب در ایران


عناب ازگذشته هاي بسيار دوركشت مي شده و درآثار و فسیلهای به جا مانده قدمت آن به بیش از 12 تا 14 میلیون سال پیش می رسد . درختی است بومي چین كه حدود 7700 سال پيش در چين كاشت مي شده است و از طریق جاده ابریشم به سایر نقاط از جمله :هندوستان ، ايران ،افغانستان وآسیای میانه انتقال یافته است . عُناب در حقيقت درختي است كه تقريباً در نقاطي از دنيا كه كمبود آب و شرايط خاكي مناسب نباشد ، رشد می کند . اين درخت بعدها به منطقه مديترانه وسپس به كشورهاي شمال آفريقا نیزمنتقل شده است. در سال1873 از جنوب فرانسه به آمريكا منتقل و هم اكنون به صورت يك گياه تزیيني كاشته مي شود.

توليد میوه عُناب در چين در سال 2010 ، 7/1 میلیون تن  بوده  که از مجموع 1 میلیون هکتار سطح  زير كشت اين درخت به دست  مي آيد، گرچه در ايران كشت عناب در بیشتر استانهاي كشور به صورت پراكنده ديده مي شود ولي در استان خراسان جنوبی، اصفهان ،گلستان ، مازندران  و فارس بیشتر وجود دارد، درسال 1374 مقدار140 تن ميوه عناب به خارج از كشور صادر شده است ،درخت عناب به حالت نيمه خودرو پرورش يافته و تا ارتفاع 2000 متري از سطح دریا و در نواحي شمالي ايران، گرگان ،گيلان ،كاشمر، بلوچستان، بندر عباس، كرمان ، شيراز و اطراف سيستان و زابل مي روید .

 از 1260 هكتار باغات عناب مقدار 1168 هكتار مربوط به خراسان جنوبي مي باشد كه توليدي برابر 1702 تن محصول عناب خشك را دارا مي باشد.

http://ziziphus-jujube.ir/fa/?page_id=



نویسنده :moslem|مقالات مرتبط | ارسال نظر: 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ