طرز تهیه قروت (کشک) بیرجندی



طرز تهیه قروت (برای 4 نفر )

مواد لازم:

قروت محلی: 500 گرم توضیح اینکه برای چند نوبت می شود استفاده نمود

گردو: 10 عدد

آب : 3 یا 4 پیمانه

روغن: 1 تا 2 قاشق غذا خوری

پیاز: 1 تا 2 عدد

طرز تهیه: ابتدا قروت ها را چند ساعت در آب خیس می کنیم هدف از این کار نرم شدن قروت ها است تا در زمان ساییدن به راحتی ساییده شود.

در مرحله بعد گردوها را مغز کرده داخل تقارچه (ظرف مخصوص ساییدن قروت که جنس آن سفالی و زبر است)می ریزیم وبایک سنگ گرد مخصوص آنها را در داخل تقارچه می کوبیم و با دیواره تقارچه کاملا"  نرم می کنیم سپس قروت های خیس خورده  را از آب بیرون کشیده و داخل تقارچه  می زیزیم  (اگه تقارچه نداشتید میتونید از کاسه پیرکس هم استفاده کنید) و مخلوط قروت وگردو را باهم می ساییم تا خوب غلیظ شود سپس مقدار کمی آب به آن اضافه کرده و دوباره عمل ساییدن را ادامه میدهیم تا مایع جداشده از قروت بتدریج با آب مخلوط شده به اندازه دلخواه آماده شود.  مایع یدست آمده را صاف میکنیم(یعنی قروت ها را از مایع بنفش رنگ ایجاد شده جدا میکنیم) ودر داخل یک ظرف ذخیره ماکنیم.
در اینجا به میزان لازم روغن را در قابلمه داغ می کنیم (ترجیحا اگر از روغن حیوانی استفاده شود بهتر  است) و پیاز خرد شده را به آن اضافه میکنیم تا طلایی رنگ شود سپس مایع قروت را به آرامی وبا احتیاط داخل قابلمه می ریزیم و بدون اینکه هم بزنیم صبر میکنیم تا جوش بیاید در نهایت کار شعله را خاموش می کنیم. اکنون قروت آماده است. نوش جان شما 

نکته:

۱. قروت از غذاهاي معروف و سنتي ، بسيار لذيذ و مقوي شهر و روستاهای بیرجند واز جمله روستای با صفای خنگ است.

۲. قروت به صورت تريد سرو ، وبا نان خشک محلی خوش مزه تر می شود.

۳. قروت خشك را بايد بصورت آماده از فروشگاه ها وافراد مطمئن تهیه نموده قروت یکی از سوغات های رایج در منطقه بیرجند است. 

 ۴. بهتر است همراه با قروت  بادمجان و سبزی تازه هم سرو شود.

تصاویر ضمیمه:



 



-


نویسنده :moslemzade|مقالات مرتبط | ارسال نظر: 0 | ارسال به یک دوست  نسخه مناسب برای چاپ